ORIENTALNI tepisi

0.00 

SPECIFIKACIJE

Tepisi dobivaju ime po prostoru, odnosno području gdje su izrađeni, pa tako na primjer imamo – Mashad, Kerman, Shiraz, Bidjar itd. Također mogu biti nazvani i po različitim etničkim grupama kao na primjer Ghashghais

Kelim je ručno rađeni nomadski tepih koji se prvenstveno izrađuje u Perziji ( Iran) ali se također izrađuje i u nekoliko drugih regija pa ćemo tako naći i afganistanske,turske i moldavske kelime. Najčešći perzijski kelimi su Kelim Senneh, Kelim Fars i Kelim Ghashghai.

Kelimi imaju različite uzorke i boje. Motivi su uglavnom pravokutni ili cvijetni sa šiljastim značajkama koja ime veze sa tehnikom tkanja koja se koristi. Na primjer, moldavski kelimi su lako prepoznatljivi uglavnom zbog posebnih uzoraka ruže koji karakteriziraju tepih. često se spominju i kao Rose Kelims koji obično imaju malo tamniju bazu sa crvenim i rozim ružama sa zelenim elementima u lišću.
Kelimi se izrađuju samo od prirodnih materijala kao što je vuna, a ponekad i svile za malo kvalitetnije i finije kelime.

Zbog odabira tih materijala kelimi su dugotrajni pa se tako i danas mogu naći dosta stari kelimi koji su bas zbog svoje starosti sve cijenjeniji.

Cijene, dimenzije i ostale specifikacije orientalnih tepiha dostupne na upit ili direktno u poslovnicama Sagova Zagreb.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

Perzija, današnji Iran može se pohvaliti kao zemlja koja ima najjaču kulturu u izradi vrhunskih tepiha.

Umijeće tkanja kroz povijest je nasljeđivana pa se tepisi svih stilova i veličina izrađuju baš tu.

Turski govorni dio populacije u izradi često koristi Ghiordes čvor (simetričan ili turski) dok perzijski dio populacije koristi Senneh čvor (asimetričan ili perzijski).

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ORIENTALNI tepisi”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.